Valentijnsroos

on

Gistermiddag deed ik nog wat boodschappen in de Albert Heijn in Sneek. Als de winter echt zo fors wordt als dat voorspeld wordt, wil ik niet voor elk wissewasje de auto in hoeven. De AH in Sneek is lekker groot met brede paden echter ik geloofde mijn ogen niet, wat een enorme drukte. Ik stond buiten in de rij om een karretje te bemachtigen. Het gedrag van mensen is dan niet te overzien. Alsof we iets mislopen, alsof er een hongerwinter haar intrede doet. Lege schappen en de 1,5 meter is spoorloos.

Hier in Friesland zullen we het flink gaan voelen. Ons huis staat in de breedte op het oosten, daar waar de wind vandaan komt, over het weiland. Met windkracht 8 zal onze centrale verwarming het lastig krijgen de vloerverwarming naar comfortabele temperaturen te krijgen. Dan maar de houtkachel aan en een truitje meer. Voorspellingen gaan alle kanten op, sommige weerapp’s kunnen precies voorspellen waar er hoeveel centimeter sneeuw valt. Dat vind ik altijd erg bijzonder. Ik heb het losgelaten, ik zie het wel.

Gisteren zag ik in alle drukte naast de paaseitjes, de rode chocolade hartjes in de schappen liggen. De Valentijn heeft haar intrede ook gedaan in de supermarkt. Ik las in het nieuws dat er momenteel een geboortegolf is, de Valentijn heeft haar werk gedaan in de eerste lockdown. Winter en Valentijn, mooie componenten voor nog maar een geboortegolf in het najaar.

In ieder geval, mijn oog viel op prachtige rozen. Nou eens niet de standaardkleuren. Een oudroze roos met diverse kleurschakeringen. Het ligt aan waar het licht vandaan komt, hoe de kleur zich aanpast. Het laatste bosje was voor mij. Voor € 3,99 heb ik zoveel schik, een prachtig fotoproject. Ik heb een roos besprenkeld met water en daarna voorzichtig in de diepvries neergelegd om vandaag te bekijken, van alle kanten.

Hier word ik zo gelukkig van. Kleuren. Ik ben niet echt van het zwart-witte. Wat is deze roos mooi! In verband met de Valentijn heb ik er een mooie foto’s van gemaakt. Als ik dan zo aan het fotograferen ben, valt al het andere in het niets. Even weg, verliefd en helemaal in het nu. Uit een totaal van 89 foto’s heb ik deze drie mooiste gekozen. Geniet ervan en geniet van de winter die eerst aandacht wil hebben.

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. mijnnikonenik schreef:

  Ik ga vooral genieten van deze rozen 🌹

  Geliked door 1 persoon

  1. VanNoorden68 schreef:

   Dank je wel, liefde overwint (bijna) alles

   Geliked door 1 persoon

 2. Een bosje bloemen doet het in huis altijd goed, zeker in deze donkere tijd van het jaar. Hier staan sinds gisteren weer een paar bosjes tulpen te pronken.
  Sterkte daar op de koude vlakte de komende dagen.

  Geliked door 1 persoon

  1. VanNoorden68 schreef:

   Dank je, de houtkachel staat alweer lekker te knetteren, mooie gelegenheid om het oude hout eens op te maken. Het geeft veel knusheid en de hond vindt het ook wel best, lekker warm tussen de houtkachel en de bazin..

   Like

 3. Ah, eindelijk vond ik hoe ik hier reacties kan achterlaten. Nog een stuk naar beneden scrollen, dus.
  Zo’n roos is tijdloos, blijft altijd even mooi. Vroeger had ik er een hekel aan, doordat ik die thuis moest wieden en mijn handen er altijd van open lagen…
  Succes met de vriesdagen, en wees voorzichtig!

  Geliked door 1 persoon

  1. VanNoorden68 schreef:

   We zijn net ontwaakt, buiten ligt een onbeduidend laagje wit, de wind is straf (8bft). Onze cv heeft de bal in de ring geworpen. De 19gr op de teller zal niet verder omhoog gaan (leve vloerverwarming). Dus ik word rustig wakker met de houtkachel brandend naast me.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s