Dik tevreden

Vandaag is zo’n dag dat iedereen waar ook in Nederland zijn of haar foto wil laten zien aan de rest van Nederland, van het mooie witte landschap bij hem/haar in de buurt. Opeens begint iedereen zijn/haar foto te posten op social media. Waar is de meeste sneeuw gevallen?!

Heerlijk als mensen dat doen, dan voel ik dat ze bruisen van de energie, dat het ze goed doet. Dan zie ik de roze wangen, rode neus en al dat plezier wat erbij hoort. Kinderen samen op de slee, mensen die de stad met ski’s onder de voeten doorkruisen, langlauftochten door het Nederlandse landschap. Dat geeft mij een lach!

Zelf houd ik ook van winterse dagen, lekker wandelen in de sneeuw, genieten van het geknars onder mijn voeten, al die gezonde lucht inademen. Echter vandaag boeit het mij niet zo en ben ik dik tevreden met wat is.

Zou het misschien komen omdat ik heel slecht geslapen heb of dat ik zo lekker naast de houtkachel dingen doe waar ik happy van word? Legaal cocoonen?

Het is ook de manier waarop hier in Friesland de sneeuw gepresenteerd wordt. Een harde wind (windkracht 8) die polaire lucht met sneeuw vervoert. Sneeuwvlokken die horizontaal voorbij komen, sneeuwduinen van een halve meter dik met poedersneeuw waar ik of m’n hond amper uitkomt?!

Sneeuwduinen die zich op een meter afstand voor mijn huis vormen? Zag ik daar nou net een kleine wind-sneeuwhoos? Het is een andere vorm van winter waar ik nog niet echt aan kan wennen. Het mooie is….morgen ligt het er ook nog, met hopelijk minder wind!

Dus aan een ieder die dit leest, geniet van het mooie winterse weer en ik, ik ben dik tevreden! Zeker als de wind eens stopt met waaien!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. mijnnikonenik schreef:

  Ja dat is een extra dimensie. Jullie hebben een storm hoor ik. Niet direct het weer dat ik zou kiezen om er door te gaan. Hier heeft het een paar centimeter gesneeuwd en nu ligt ze te bevriezen. De straten vrij goed. Klaar is Kees. Een rondje kan.

  Geliked door 1 persoon

  1. VanNoorden68 schreef:

   Ik ben vanmiddag even hier door het dorp gelopen, veel sneeuwhopen en plots stapte ik in een sneeuwduin. Wel uitkijk geblazen.

   Geliked door 1 persoon

   1. mijnnikonenik schreef:

    Voorzichtig hé

    Geliked door 1 persoon

 2. Zo lang je niet de weg op hoeft, is het prachtig. En aangezien ik dat niet hoef, vermaak ik me tot dusver ook prima. Eindelijk weer eens echt winterweer, en ik kan zeggen dat het me erg goed doet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s