Koude zonsopgang

Hier in Friesland is de schaatskoorts gesignaleerd. Gelukkig hoeven we ons daarvoor niet te laten testen. Al vind ik dat sommigen wel doldwaze dingen doen.

De ijsvorming op grote vlakten met flinke diepten is levensgevaarlijk. Zullen de mensen die wachten op een belangrijke operatie, die Corona-patiënten voor zien gaan, ook moeten wachten op de durfals die ongeduldig zijn?!

Zelf heb ik tot voor kort nog geschaatst samen met mijn zoon die in het Thialf les had. Even samen schaatsen op de zondagochtend, op een moment dat er nog ruim baan was, waar ik slagen kon maken zonder in andermans schaatsen te rijden. Het was genieten.

Nu ben ik alleen maar bang te vallen, verkeerd te vallen. Vorige week heb ik mijn Noren verkocht aan een jonge vrouw die daar nog lang van kan genieten.

Gisteren liep ik hier in ons dorp te genieten, foto’s te maken. Het eerste loopje weer naar de basisschool van mijn zoon, na zeven weken mocht hij er weer zijn. Hij was moe, emotioneel en uit zijn ritme.

Vandaag ook nog wat foto’s gemaakt. Prachtig, kan ik erg van genieten! 🧡

De houtzaagmolen, 9 februari 2021
De houtzaagmolen, 10 februari 2021
Haven, 9 februari 2021 (links van de zon is een bijzon zichtbaar – midden van de foto)
9 februari 2021 – de rivier begint ijs te worden
Zonsopkomst 10 februari 2021
Zonsondergang, 10 februari 2021

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Wat een mooie winterse serie, vooral de eerste twee en de laatste vind ik prachtig.
    Nadat ik 2004 de diagnose MS had gekregen, heb ik in januari 2006 mijn noren aan de wilgen hangen. Dat doet me op dagen als deze eerlijk gezegd nog steeds wel pijn. Vroeger was ik een goede schaatser, en heb ik mooie tochten gereden door het winterse Fryslân. Het begint weer flink te kriebelen nu. Morgen maar wat schaatsers vanaf de kant bekijken en fotograferen, denk ik.

    Like

  2. natuurfreak3 schreef:

    Wat een oogverblindende mooie ,kleurig,winterse landschappen

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s