Energetisch weekjournaal

Vanmorgen ontving ik het voor mij bekende energetisch weekjournaal, week 8, 2021 van Deborah. Ik ben iemand van de cijfers, zie je de datum? 21-02-21. Mooi!

Ik lees deze tekst twee of drie keer zodat ik voel hoe het binnenkomt, wat ik erbij voel. Wat resoneert met mij en wat niet. Wat voel ik, waar voel ik niks en waar krijg ik het benauwd van? Ik voel in eerste instantie bij deze tekst een rust over mij heen komen, als een warme deken. Vanmorgen, toen ik lag te woelen in mijn bed (was immers al om 05:45 uur klaarwakker) bedacht ik mij dat ik inderdaad het idee heb stil te staan. Dat is natuurlijk niet waar. Inmiddels wederom hier een blog gestart om mijn foto’s en overpeinzingen te delen met jou. Ik ben professioneler geworden in mijn passie als hobby fotograaf. Ik ben gestopt op Instagram om actiever te zijn op Flickr. Er zijn dus wel degelijk stappen gezet alleen niet in de richting die ik mij bedacht had. Lees onderstaande tekst een paar keer door en kijk wat het met jou doet.

Hier kreeg ik vanmorgen zo’n energie van – zonsopgang met Saharazand in de lucht (morgenochtend is dat er blijkbaar ook nog)

Lief mens, je bent zo ontzettend bezig met de balans zoeken. Met de rust in je leven te brengen. Om alles vanuit eenvoudiger, simpeler en vrijer te maken. En niet altijd lijkt dat het geval. Als het leven je weer uitdagingen geeft. En dit is niet om jou het idee te geven dat je tien stappen achteruit bent gegaan, maar juist om jou te laten zien en om dieper te voelen dat dit alles helemaal in jou aanwezig is.

Dit jaar is een jaar waarin je zal merken dat alles in een ander perspectief komt te staan. Daarom zal dit jaar ook een jaar zijn van twijfel. Zo ook deze week. Twijfel over belangrijke punten in jouw leven. Maar dat is nodig. Dat hoort er bij. Het is natuurlijk. Want elke twijfel maakt dat je alles op nieuw gaat evalueren. Dat je alles vanuit andere kanten gaat bekijken zodat je wellicht andere keuzes in jezelf hierin kunt gaan maken. Deze week gaat het vooral om het thema THUIS. Voel jij je thuis? Waar voel jij je thuis en vooral, voel jij je thuis in jezelf? Want als je een ding goed kunt, is plaats maken voor de ander. Voor de verlangens en wensen van de ander. Dit gaat zo als vanzelf dat je soms ineens in een wereld leeft die wellicht niets te maken heeft met wat jij verlangt en wat jij fijn vindt. Het is goed om te twijfelen. Om opnieuw te kijken naar de keuzes die je hebt gemaakt. Het is juist nodig om dit te doen zodat de wortels van jouw bestaan dieper in de grond kunnen groeien en jij jezelf steviger neer gaat zetten. Niet voor de ander, maar voor jezelf. Voor het leven. Want jij bent het perfecte puzzelstukje in het grotere geheel. Niets van wat je doet of niet doet is zomaar. Het is een aaneenschakeling van perfectie en alles heeft er toe geleid dat je nu hier op dit punt bent. Een punt die je opnieuw mag gaan bekijken. Meer niet.

Het is een prachtige week waarin de lente al aardig door de wolken heen piept. Dat houdt in dat dit ook voor jou geldt. Kleine blaadjes die zich al laten zien van alles wat diep in de grond al zijn voorwerk heeft gedaan. Nog niet volledig maar stukje bij beetje maak je kleine stapjes naar buiten toe. Laat je zien wat je de hele winter hebt uitgespookt. Heel klein is het nog. Heel pril. Heel fragiel misschien zelfs. Maar wat is het mooi. Wat is het waardevol en wat ben je prachtig wanneer je in je totale kwetsbaarheid jezelf laat zien. Wat heb je daar een hele reis voor afgelegd om daarin stappen te maken en wat ben je veel verwarringen tegengekomen. Maar het leven wist dat jij dit aan zou kunnen. Het leven had volledige vertrouwen in de weg die je aan het bewandelen was. En al heb je je momenten eenzaam gevoeld, toch was je nooit echt alleen. Er zijn momenten geweest waarin je je niet gezien voelde. Niet gehoord. En toch, in de diepte van alles ben je volledig gezien en totaal gehoord. Het is de echo van het leven die terugkaats zodat jij kunt horen en jij zelf kunt zien. 

De reis die je nu aan het afleggen bent lief mens, is de weg van overvloed. Van het goud. En niets hiervan is buiten je te vinden maar totaal van binnen. De diepe verlangens die je had als kind krijgen een bodem binnen in jouw hart. Hoe eenvoudiger en simpeler je gaat leven hoe duidelijker dit wordt. Dat alles wat je ooit had gewenst en meer allemaal in jou zit. En dat het leven je juist DAT geeft aan de buitenkant wat totaal het tegenovergestelde is, zodat jij in jezelf durft te vertrouwen. In jouw oneindige overvloed van dat alles wat je zo verlangt. Want als iemand het kan, dan ben jij het wel en hoe meer je op 1 lijn zit met jouw eigen waarheid, hoe helderder het voor je wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s